Чи є поважною причиною не виконання договору мікрогранту укладення підприємцем контракту на проходження військової служби?

  • 13

Фото без опису

Так, є.

Нагадаємо, що відповідно до пункту 20 Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738, обов’язковою умовою договору отримання мікрогранта є створення протягом шести місяців з дня зарахування коштів на рахунок отримувача робочих місць залежно від розміру мікрогранта та працевлаштування на них осіб на строк не менше ніж 24 місяці протягом трирічного строку реалізації проекту.

У разі призову отримувача на військову службу під час мобілізації, що підтверджується відповідними документами та заявою на ім’я керівника регіонального центру зайнятості, виконання обов’язкової умови договору мікрогранта тимчасово зупиняється та продовжується після демобілізації отримувача. Урядовою постановою від 06 вересня 2024 року № 1043 (набрала чинності 12 вересня 2024 року) внесено зміни, серед іншого, і до пункту 20 вказаного Порядку. Передбачено, що виконання обов’язкової умови також тимчасово зупиняється у разі укладення контракту на проходження військової служби.

Постанова Кабінету Міністрів України від 06 вересня 2024 року № 1043 доступна за посиланням: http://surl.li/ehpmni

Все про грант на власну справу: http://surl.li/wamtry

Є питання щодо отримання мікрогранту?

Телефонуйте за номером: +38 (093) 478 70 81

 

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості