Ваучер – унікальний шанс для навчання, а знання – це наша сила

  • 29

Фото без опису

З м. Покровськ Донецької області на Кіровоградщину Кузьменко Дмитро Едуардович переселився через постійну загрозу з боку країни-агресора. Та хоча молодий чоловік був вимушений покинути малу батьківщину, він не покинув навчання.

Оселившись у м. Долинська, Дмитро  продовжував у дистанційному режимі навчатися у Державному вищому навчальному закладі «Донецький національний технічний університет». У червні цього року він успішно його закінчив та отримав спеціальність «Інженерія програмного забезпечення», здобувши ступінь бакалавра.

Звісно, студент мав бажання отримати ступінь магістра, однак обставини складались таким чином, що він вирішив зачекати. Згодом із місцевих медіа Дмитро дізнався про можливість навчатися за кошти держави, за допомогою такої активної програми зайнятості, як ваучер на навчання. Він відразу подав заявку на отримання ваучера через сайт Державної служби зайнятості. Наступного ж дня звернувся до фахівців Долинського управління Кропивницької філії обласного центру зайнятості, де детально з’ясував умови програми, перелік документів, які необхідно подати. Разом зі спеціалістом філії хлопець переглянув освітні установи, де можна пройти навчання за ваучером. Серед закладів був його улюблений – ДНЗ «Донецький національний технічний університет». Не вагаючись, Дмитро обрав його.

Все вдалося: у липні місяці молодий чоловік отримав ваучер для підготовки на наступному рівні освіти за спеціальністю «Інженерія програмного забезпечення».

«Завдячуючи освітній програмі за ваучером я дійду до своєї мети – здобуду ступінь магістра за омріяним фахом, зможу в подальшому стати кваліфікованим фахівцем, професійно розвиватись у своїй справі», – ділиться думками Кузьменко Дмитро.

Сподіваємось, що професійне навчання за ваучером від служби зайнятості допоможе Дмитру Едуардовичу не лише доповнити знання та примножити свої компетенції, але й стане запорукою успішного виконання ним своїх професійних обов’язків.

Ви бажаєте отримати ваучер для перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації чи для здобуття освіти на базі вже здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня – Державна служба зайнятості готова вам у цьому допомогти. Що таке ваучер на навчання, перелік професій та категорії громадян, які можуть ним скористатися, ви дізнаєтесь за посиланням: http://surl.li/amdytd

Є бажання пройти навчання за професіями, актуальними на ринку праці? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут: http://surl.li/pacfp

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості