Чи можна отримати мікрогрант вдруге?

  • 27

Фото без опису

Так, можна (одній з категорій отримувачів мікрогрантів).

Нагадаємо, що Порядок надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу (далі - Порядок) затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738. Пунктом 9 Порядку передбачено, що мікрогрант надається отримувачу одноразово.

Урядовою постановою від 06 вересня 2024 року № 1043 (набрала чинності 12 вересня 2024 року) внесено зміни до Порядку. Серед іншого, визначено, що отримувачі мікрогранту, визначені абзацом п’ятим пункту 4 Порядку, у разі сплати протягом трирічного строку реалізації проекту податків та зборів (обов’язкових платежів) у сумі, що дорівнює сумі отриманого мікрогранту, можуть додатково подати заяву на отримання мікрогранту, передбаченого абзацом четвертим пункту 4 Порядку.

Враховуючи зміни, внесені до пункту 4 Порядку постановою № 1043, до категорії отримувачів, визначених абзацом п’ятим пункту 4 Порядку, належить молодь віком від 18 до 25 років, що отримує мікрогрант у розмірі до 150 тис. грн (включно). Ці отримувачі зобов’язані зареєструватися як фізичні особи-підприємці і не несуть обов’язку створювати робочі місця (тобто створюють власний бізнес).

Отже, вищевказана категорія молоді може отримати мікрогрант вдруге. Водночас сума другого мікрогранту може досягати 250 тис. грн і ці підприємці будуть зобов’язані створити два робочих місця.

Більш детально про гранти для молоді, за посиланням: http://surl.li/tzncmz

 

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості