Чи можуть військовослужбовці, які звільняються зі служби, отримати інформацію про пошук роботи?

  • 17

Фото без опису

Так, можуть. З інформацією про наявні вакансії можна ознайомитись на вебсторінках Державного та регіональних центрів зайнятості. Також така інформація розміщується на сторінках центрів зайнятості в соціальній мережі Facebook. Отже, за бажанням,  з інформацію про вакансії можна ознайомитися ще під час військової служби.

Також інформуємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2024 року № 948 (набрала чинності 23 серпня 2024 року) впроваджено діяльність служб супроводу військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, поліцейських та членів їх сімей. Цією ж постановою затверджено Порядок організації діяльності служб супроводу військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, поліцейських та членів їх сімей. Серед іншого, до основних завдань таких служб належить:

 участь у заходах супроводження або підтримки військовослужбовців, які звільняються із служби;

забезпечення комунікації служб супроводу з органами державної влади та органами місцевого самоврядування в інтересах надання соціальної підтримки (допомоги) військовослужбовцям.

Тож такі служби матимуть змогу взаємодіяти з регіональними центрами зайнятості для вирішення питань сприяння у працевлаштуванні військовослужбовців.

Постанова  Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2024 року № 948 доступна на урядовій вебсторінці, посилання тут http://surl.li/ryyunp

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості