Який розмір компенсації надається роботодавцям за працевлаштування окремих категорій молоді за квітень 2024 року?

  • 100

Фото без опису

 

Нагадаємо, що питання надання компенсацій роботодавцям при працевлаштуванні окремих категорій молоді врегульовані частиною 4 статті 29 Закону України “Про зайнятість населення” та Порядком надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 року № 124. До таких категорій молоді належать особи:

віком до 25 років, що сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців;

віком до 35 років при працевлаштуванні на перше робоче місце;

звільнені із строкової або альтернативної служби, при працевлаштуванні на перше робоче місце після такого звільнення.

Відповідно до вказаних нормативно-правових актів роботодавцю, який за направленням філії обласного центру зайнятості працевлаштовує зареєстрованого безробітного вищенаведених категорій, компенсуються 50% мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виплати, за відповідну особу на місяць.

Відповідно до статті 8 Закону України “Про Державний бюджет України на 2024 рік” розмір мінімальної заробітної плати з 01 квітня 2024 року складає 8000 грн.

Тож розмір компенсації за 1 місяць (починаючи з компенсації за квітень поточного року) за 1 особу становить 4000 грн.

Усе про компенсації за працевлаштування зареєстрованих безробітних на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням http://surl.li/fcfnt

Є питання? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування, контакти тут http://surl.li/pacfp

 

#Електронний_кадровий_клуб