Які незвичні вакансії є в службі зайнятості?

  • 175

Фото без опису

Непотрібних фахівців та професій – не існує! Існують дещо незвичні, нетипові, рідкісні й дуже цікаві професії. Саме про такі хочемо розказати.

Щоденно «Єдиний портал вакансій», який був створений спільними зусиллями Мінекономіки, Державної служби зайнятості та провідними сайтами з пошуку роботи пропонує близько 200 тисяч вакансій.

Більше 40 тисяч з них – вакансії з бази даних Державної служби зайнятості. Здебільшого – це звичні та традиційні для українців професії: продавець, офіс-менеджер, бухгалтер, кухар, вчитель, лікар, вантажник, водій, електрик.

Але серед них зустрічаються й пропозиції з родзинкою.

Це, зокрема, позиції метеоролога, гончара, купажника чаю, жокея, складальника годинників, відмітчика термометрів. З творчих вирізняються такі, як: ведучий дискотеки, репетитор з вокалу, художник-бутафор, реставратор пам’яток архітектури, дизайнер пакування тощо.

Знаходити таких фахівців на потребу роботодавців не завжди просто, але завжди цікаво. Це постійний виклик для фахівців служби. Для прикладу, одну з таких нетипових вакансій вдалося працевлаштувати фахівцям Львівської обласної служби зайнятості, а саме гідрогеолога від ТОВ «Трускавецькі мінеральні води». Рекрутер служби зайнятості опрацювала базу резюме та зупинилася на кандидатурі Мар’яни Бєлікової, адже жінка мала досвід роботи геолога у нафтовидобувній промисловості. Під час співбесіди безробітна переконала  керівника  підприємства  у  власному  професіоналізмі та здатності  швидко  навчатися. Результатом стало запрошення   Мар’яни на роботу. І таких історій  дуже багато. 

Зауважимо, що вакансії, з якими фахівці служби починають працювати, проходять ретельну перевірку на предмет відповідності їх змісту вимогам чинного законодавства. Якщо в тексті пропозиції стають помітними ознаки дискримінації за віком, статтю, расою та іншими ознаками і переконаннями, вони повертаються на доопрацювання.

Подати вакансію або резюме можна самостійно через особистий кабінет. Інструкцію зі створення кабінету можна переглянути тут

Є питання? Звертайтеся до фахівців філій Кіровоградського обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут, пишіть у Telegram 

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості