Чи може посередником пропонуватися робота за кордоном, що має ознаки неформальної зайнятості?

  • 183

Фото без опису

Чи може посередником пропонуватися робота за кордоном, що має ознаки неформальної зайнятості?

Ні, не може.

Суб’єкту господарювання, який надає послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, забороняється, серед іншого, пропонувати громадянам роботу, що має ознаки неформальної зайнятості, а також таку, що приховує справжню мету та предмет роботи, або залучати до роботи, яка не визначена трудовим договором (контрактом). Це врегульовано Законом України Про зайнятість населення”.

Примітка. Цей матеріал є продовженням низки матеріалів до Міжнародного дня боротьби за скасування рабства, який відзначається щорічно 2 грудня (попередній розміщений на сторінці обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook на 2листопада 2023 року, посилання тут  http://surl.li/ntcqm.

З іншою інформацією з питань протидії торгівлі людьми можна ознайомитися на вебсторінці Міністерства соціальної політики України http://surl.li/nsrow

Все про Міжнародний день боротьби за скасування рабства за посиланням http://surl.li/npjcw

У вас є запитання і вони пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до обласного центру зайнятості, філій чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або телефонуйте на гарячу лінію обласного центру зайнятості https://is.gd/MvNvro.

Кіровоградський обласний центр зайнятості