Проведено рейд щодо цінової ситуації на  ринку продовольчих товарів у торговій дрібнороздрібній мережі

  • 342

Спеціалістами відділу розвитку територій Гурівської сільської ради проведено рейд щодо цінової ситуації на  ринку продовольчих товарів у торговій дрібнороздрібній мережі на підвідомчій території Гурівської сільської ради.

При проведеному моніторингу на окремі продовольчі товари встановлено, що ціни відповідають цінам по області в цілому. Завищення цін на продовольчі товари за інформаією працівників торгівлі зумовлено підвищенням цін на оптових базах міста Кривого Рогу та Кропивницького, також суттєво вплинуло на підвищення цін на товари збільшення вартості дизпалива та бензину, відповідно в ціну товару включена вартість товарно-транспортних витрат.

При обстежені магазинів було наголошено та дано рекомендації щодо дотримання правил торгівлі продовольчими товарами, термінів реалізації продуктів харчування та санітарних умов у торгівельних закладах.  y

Разом з тим, рекомендовано всім суб`єктам підприємницької діяльності дотримуватись встановлених законодавством граничних надбавок при формуванні роздрібних цін, особливо на соціально значимі види товарів, враховуючи можливості купівельної спроможності незахищених верств та пільгових категорій населення.

Групою і надалі будуть проводитись виїзні рейди для проведення моніторингу цін по всіх закладах торгівлі Гурівської громади.

Фото без описуФото без опису

Інші новини

Всі новини