Чи передбачені компенсації для роботодавців за облаштування робочих місць при працевлаштуванні осіб з інвалідністю?

  • 466

Фото без опису

Так, передбачені.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 № 893 (набрала чинності 29 серпня 2023 року) затверджено Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.

Для врегулювання правових питань, відповідно до статті 24 Закону України “Про зайнятість населення”, цією постановою також установлено, що до переліку (видів) соціальних послуг у сфері зайнятості належить надання роботодавцям зазначеної компенсації.

Слід зазначити, що дія вказаного Порядку поширюється на роботодавців, які починаючи з 29 серпня 2023 року працевлаштували особу з інвалідністю І або ІІ групи, яка є застрахованою особою (на випадки працевлаштування осіб з інвалідністю ІІІ групи компенсація не поширюється).

Довідково. Застрахованою особою є фізична особа, яка відповідно до законодавства підлягає загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню і сплачує (сплачувала) та/або за яку сплачується чи сплачувався у встановленому порядку єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Постанова Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 № 893 за посиланням http://surl.li/kpkgh

Ви роботодавець і у вас виникають питання, пов'язані зі сферою зайнятості?  Звертайтеся до найближчої філії обласного центру зайнятості або їхніх структурних підрозділів! Контакти тут http://surl.li/emipw. Пишіть у Telegram-канал Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості