Працюємо та діємо заради благополуччя кожного мешканця громади

  • 273

Допомога соціально вразливим верствам населення, в тому числі внутрішньо переміщеним особам, надання побутових послуг, допомога у веденні господарства, інші види підсобних робіт – такі види громадських робіт є важливими для кожної територіальної громади.

Коли виникає потреба в організації таких робіт, а це і екологічний напрямок, благоустрій території, допомога тим, хто її потребує, серед них – члени сімей загиблих військовослужбовців, учасники бойових дій, які отримали поранення та інші категорії населення – керівники ОТГ звертаються до служби зайнятості.

Як приклад – Гурівський сільський голова Анатолій Склярчук, який розуміє, що благополуччя кожного мешканця громади – це шлях до її розвитку.

«Участь у громадських роботах мотивує людину до праці та є джерелом додаткового прибутку. А ще участь у цих роботах – це шанс отримати пропозицію постійної роботи. У червні у нас стартують роботи з упорядкування укриттів у закладах освіти», – говорить він.

Важливим є й той факт, що оплата за таку роботу становить щонайменше 6700 грн, що зазвичай більше за розмір допомоги, яку отримує безробітний, перебуваючи на обліку.

«З початку року 40 безробітних мешканців громади були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру. Ми пишаємося активною позицією наших громадян. Це говорить про те, що ми справжні українці», — зазначив А. Склярчук

Загалом з початку року на Кіровоградщині до громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 737 безробітних. Ними виконувались роботи з благоустрою населених пунктів (знищення стихійних сміттєзвалищ, обпилювання сухостою, благоустрій придорожніх смуг), соціальний напрямок (догляд за особами похилого віку та ветеранами війни, особами з інвалідністю й хворими; роботи із забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій), тощо.

За інформацією Кіровоградський обласний центр зайнятості

Фото без опису