У якому розмірі надається роботодавцям компенсація за працевлаштування окремих категорій молоді?

  • 92

Нагадаємо, що 29 квітня 2023 року набрали чинності норми Закону України “Про зайнятість населення” та Порядку надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 року № 124, в частині надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних щодо окремих категорій молоді. До цих категорій належать особи:

віком до 25 років, що сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців;

віком до 35 років, при працевлаштуванні на перше робоче місце;

звільнені із строкової або альтернативної служби, при працевлаштуванні на перше робоче місце після такого звільнення.

Відповідно до частини 4 статті 29 вказаного Закону та пункту 6 зазначеного Порядку роботодавцю, який за направленням філії обласного центру зайнятості працевлаштовує зареєстрованого безробітного вищенаведених категорій, компенсуються 50% мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виплати, за відповідну особу на місяць.

Відповідно до статті 8 Закону України “Про Державний бюджет України на 2023 рік” (ознайомитись з його текстом можна на парламентській вебсторінці) розмір мінімальної заробітної плати складає 6700 грн.

Тож, розмір компенсації за 1 місяць за 1 особу складає 3350 грн.

Закон України “Про Державний бюджет України на 2023 рік” за посиланням

https://is.gd/z6F65d

Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут https://is.gd/20aDFB Пишіть у Telegram https://t.me/dcz_kir

 

#Електронний_кадровий_клуб #служба_зайнятості