Виїзний рейд робочою групою з питань легалізації заробітної плати і зайнятості населення при Гурівській сільській раді на території сіл Іванівка та Василівка

  • 75

З метою виявлення неоформлених, належним чином, найманих працівників на підприємствах та у фізичних осіб-підприємців, які здійснюють свою господарську діяльність на території сіл Іванівка та Василівка, 26 квітня 2023 року робочою групою з питань легалізації заробітної плати і зайнятості населення при Гурівській сільській раді проведено виїзний рейд.

В ході рейду на деяких підприємствах виявлено працівників, які не мали підтверджуючих документів про своє працевлаштування.

З керівниками підприємств та найманими працівниками проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота щодо недопущення неофіційних трудових відносин між роботодавцями та працівниками, виплати заробітної плати в «конвертах» та нижче законодавчо встановленого розміру.

Для підтримки внутрішньо переміщених осіб (ВПО) на території України, Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331, уряд запровадив Порядок надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. За кожного працевлаштованого з числа ВПО держава виплачує суб’єкту господарської діяльності 6700 грн. впродовж 2 місяців.

Згідно умов програми, компенсація надається роботодавцю, який взяв на роботу ВПО із заробітною платою не меншою за мінімальну (6700 грн.), перебуває на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, подав податкову звітність за 4 квартал 2021 року або весь 2021 рік та не є бюджетною установою.

Послугою компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб можуть скористатися роботодавці як юридичні особи, так і роботодавців - фізичні особи-підприємці.

Долинська районна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості активно працює в цьому напрямку.

Виїзні рейди робочої групи з питань легалізації заробітної плати будуть здійснюватися і надалі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Інші новини

Всі новини