Обстеження торгівельних закладів

  • 124

Спеціалістами Гурівської сільської ради було проведено обстеження торгівельних закладів, які здійснюють свою діяльність на території Гурівської територіальної громади. 
В ході перевірки членами робочої групи було встановлено, що в торгівельних закладах здійснюється реалізація продовольчих товарів згідно чинного законодавства. 
Керівникам закладів надано пропозиції та рекомендації щодо усунення  недоліків у правильності оформлення цінників на товари, не допущення реалізації товарів з простроченим терміном реалізації та дотримання санітарно  технічного стану приміщень та прилеглої території будівель магазинів, здійснення безготівкового розрахунку для покупців через  пост-термінал,  дотриманні терміну дії ліцензії на алкогольну та тютюнову продукцію. 
Разом з тим, було наголошено  що з 16 липня 2022 року набрав чинності Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» відповідно суб’єкти господарювання усіх форм власності, мають необхідність дотримуватись вимог Закону, а саме інформацію про товари й послуги надавати  українською мовою.

Фото без описуФото без опису