Виїзний рейд робочою групою з питань легалізації заробітної плати і зайнятості населення при Гурівській сільській раді

  • 129

28 лютого 2023 року робочою групою з питань легалізації заробітної плати і зайнятості населення при Гурівській сільській раді проведено виїзний рейд. В ході рейду здійснювалась інформаційна кампанії «Виходь на світло», в рамках якої поставлено завдання охопити роз’ясненнями максимальну кількість працівників і роботодавців щодо необхідності офіційного оформлення найманої праці та виявленню на підприємствах та у фізичних осіб-підприємців, які здійснюють свою господарську діяльність на території сіла Гурівка неоформлених належним чином працівників.

З керівниками підприємств та працівниками проводилась роз’яснювальна робота щодо недопущення неофіційних трудових відносин, виплати заробітної плати в «конвертах» та нижче законодавчо встановленого розміру.

Вчергове нагадуємо, що тільки після офіційного укладання договору про прийняття працівника на роботу, працівник забезпечується мінімальними державними гарантіями з оплати праці, зарахуванням виробничого стажу та іншими видами соціального забезпечення.

Виїзні рейди робочої групи з питань легалізації заробітної плати будуть здійснюватися і надалі.