День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

  • 100

Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.

Афганська війна була останньою з великих імперських авантюр Радянського Союзу. 15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю — війна була програна. Про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

Крім афганців, цього дня вшановують і інших військових, які брали участь у різних війнах в часи СРСР та незалежної України.

У цей скорботний день Україна схиляє голову перед своїми синами, що воювали та загинули в 16-ти країнах світу.

Керівництвом громади, ГО «Крок Патріотів», Долинської районної організації української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) було відвідано могили бойових товаришів, які пішли з життя у мирний час.

Також до Дня вшанування воїнам - інтернаціоналістам, які проживають та зареєстровані на території Гурівської громади буде виплачена разова грошова допомога у розмірі 1000,00 грн.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису