Які критерії щодо підбору підходящої роботи для безробітних встановлені під час дії воєнного стану?

  • 108

Критерії підбору підходящої роботи визначені статтею 46 Закону України «Про зайнятість населення» https://cutt.ly/tMCzKin. Під час дії воєнного стану застосовуються критерії, визначені прикінцевими положеннями цього Закону.

З 29 жовтня 2022 року набрали чинності зміни до вказаного Закону, у тому числі і до його прикінцевих положень. Наразі, встановлено, що підходящою для безробітного та особи, яка шукає роботу, вважається робота, яка відповідає його освіті, професії чи спеціальності, кваліфікації, а також набутому особою за період своєї трудової діяльності досвіду роботи.

Підходящою є також робота, яка не потребує кваліфікації чи спеціальності, професійної підготовки або робота, що потребує первинної професійної підготовки, зокрема безпосередньо на робочому місці.

Підбір підходящої роботи здійснюється за місцем звернення особи до центру зайнятості та не обмежується межами адміністративно-територіальної одиниці, в якій особа зареєстрована як безробітна. Без згоди особи їй не може пропонуватися робота, яка потребує зміни місця проживання або місця перебування.

Є питання сфери зайнятості? Звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або телефонуйте на «гарячу лінію» обласного центру зайнятості https://cutt.ly/HMAUMJQ

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості