Чи може набути статусу безробітного член добровольчого формування територіальної громади?

  • 150

Так, може.

Це передбачено пунктом 5-2 розділу XI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про зайнятість населення» https://cutt.ly/3MzLKts (зі змінами, у тому числі, що набрали чинності 29 жовтня 2022 року). Визначено, що статус безробітного може набути член добровольчого формування територіальної громади, який відповідно до законодавства уклав контракт добровольця територіальної оборони на безоплатній основі (у межах дії цього контракту).

Також визначено, що форма довідки про підтвердження укладення контракту на безоплатній основі затверджується Державним центром зайнятості.

Припинення реєстрації безробітного у випадку дворазової відмови від пропонування підходящої роботи не застосовується до таких членів добровольчих формувань територіальної громади, за умови вияву їх наміру продовжувати таку службу (у межах дії цього контракту) та підтвердження їх зайнятості протягом нормальної тривалості робочого часу (40 годин на тиждень). Форма довідки щодо кількості робочих годин надається командиром добровольчого формування територіальної громади, з яким укладено контракт цим добровольцем, за формою, затвердженою Державним центром зайнятості.

Є питання сфери зайнятості – звертайтеся за вказаними контактами https://cutt.ly/OJ48QYR

Також ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості