Безробітним мешканцям Кіровоградщини пропонують курси цивільного захисту та домедичної допомоги

  • 125

«Цивільний захист у сучасних умовах» - таку назву має один з нових курсів цільового призначення, що пропонує Державна служба зайнятості клієнтам. Наразі їх проводять на базі Полтавського та Одеського центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Насамперед слухачі курсів систематизують вже набуті теоретичні знання з суміжних дисциплін – фізіології, анатомії, фізики, що дасть можливість використовувати їх на практиці.

Здобувачі освіти опанують  

  • основні способи захисту населення в надзвичайних ситуаціях
  • основи рятувальних та інших невідкладних робіт
  • основи медичних знань і допомоги
  • основи психологічної підготовки населення

Навчаться :

  • розрізняти ознаки клінічної та біологічної смерті,
  • методам оживлення  потерпілих
  • надавати домедичну допомогу у разі  кровотеч, поранень, переломів та
    вивихів у т.ч. в умовах бойових дій.

Що має на меті Державна служба зайнятості коли організовує такі курси? Підготувати фахівців, які будуть озброєні знаннями та вміннями, необхідними для створення і підтримання безпечних умов праці, життєдіяльності людини на робочому місці, а також здатних реагувати на ймовірні надзвичайні ситуації та ліквідацію їх наслідків.

Ви безробітний і маєте бажання опанувати необхідні знання з цивільного захисту, надання постраждалим першої домедичної допомоги? За деталями звертайтеся до відділу організації профнавчання обласного центру зайнятості за тел. (0522) 32-13-28 або до найближчого центру зайнятості чи філії обласного центру зайнятості за місцем вашого перебування. Контакти тут: https://cutt.ly/OJ48QYR.

Для зареєстрованих безробітних професійне навчання здійснюється безкоштовно, за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Є питання сфери зайнятості? Звертайтеся за телефонами, що розміщені тут: https://cutt.ly/hZEr1jN/.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості