Чи створюються під час воєнного стану умови для працевлаштування випускників професійних закладів?

  • 214

Фото без опису

У період воєнного стану законодавець приймає нові закони та вносить зміни у вже діючі з метою приведення норм законодавства до реалій сьогодення.

Одним із таких законів є Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про професійну (професійно-технічну) освіту» щодо окремих аспектів підготовки кваліфікованих робітників в умовах воєнного стану та відновлення економіки». Він набрав чинності 01 липня 2022 року.

До змін текст Закону України «Про професійну (професійно-технічну) освіту» передбачав, що випускникам закладу професійної (професійно-технічної) освіти, які навчалися за державним та/або регіональним замовленням, держава гарантує надання першого робочого місця відповідно до одержаної професії. Після змін такій категорії випускників створюються умови для працевлаштування відповідно до здобутої професії.

Враховуючи вищевказане, рекомендуємо випускникам більш уважно поставитися до вирішення питання свого працевлаштування. Зокрема, пропонуємо ознайомитися з комплексним звітом щодо стану та тенденцій розвитку регіонального ринку праці, його професійної структури, поточної та перспективної потреби області в працівниках у професійному/кваліфікаційному розрізі «Ринок праці Кіровоградської області.2021». Звіт розміщено у мережі Інтернет за посиланням https://cutt.ly/fZnolfO.

Якщо у вас виникають питання, пов'язані зі сферою зайнятості, звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/oJ8G2q9.

Крім того, пропонуємо доєднатися до чат-боту Державної служби зайнятості у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості