У яких випадках звільненому працівнику виплачується вихідна допомога?

  • 135

Фото без опису

Звільненому працівнику виплачується вихідна допомога у випадках, передбачених статтею 44 Кодексу законів про працю України.

Так, до вказаної статті було внесено зміни Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин».  Ними передбачається, що вихідна допомога у розмірі не менше середнього місячного заробітку виплачується також працівникам звільненим у зв’язку із знищенням (відсутністю) виробничих, організаційних та технічних умов, засобів виробництва або майна роботодавця внаслідок бойових дій (пункт 6 частини 1 статті 41 зазначеного Кодексу).

Примітка. Зареєстровані безробітні мають враховувати, що виплата допомоги по безробіттю відкладається на строк, що дорівнює періоду, протягом якого особі надається вихідна допомога (у даному випадку відкладення здійснюється не більше ніж на місяць).

Вказане передбачено абзацем 1 пункту 16 Порядку надання допомоги по безробіттю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 735. Ознайомитися з текстом цього Порядку можна на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://cutt.ly/WZjQBG9 .

У вас є питання, що стосуються сфери зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або телефонуйте за номерами, вказаними тут https://cutt.ly/oJ8G2q9 .

Також підписуйтеся на Telegram-канал Державної служби зайнятості https://t.me/DCZWorkNowBbot .

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості