УВАГА! Програма «Прихисток»: переселенці отримують дах над головою, а хто їх прихистив – грошову компенсацію

  • 291

             Шановні мешканці Гурівської територіальної громади! Хоча на сьогодні у нашому регіоні відносно спокійно, до нас продовжують прибувати громадяни, які покинули свої домівки через війну. Просимо Вас прийти їм на допомогу.

             Саме для таких власників житла, які приймають у своїх домівках безкоштовно переселенців, та мають документи на  право власності на житло Урядом прийнято рішення, спрямоване на їх підтримку. Власникам надана можливість отримання компенсації витрат за розміщення внутрішньо переміщених осіб (крім членів своєї сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України), передбаченої Порядком компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022р. №333 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2022 №490).

              Власник житла, в якому є місце для прийому переміщених людей, може самостійно подати заяви на отримання компенсації до діловодів сільських рад де розташоване Ваше житло. Не пізніше, ніж протягом наступного дня після розміщення внутрішньо переміщених осіб в житловому приміщенні, необхідно подати  заяву про їх розміщення із зазначенням персональних даних кожного. Це можна зробити особисто в сільських радах.

            В подальшому такі особи матимуть змогу отримати компенсацію витрат за розміщення внутрішньо переміщених осіб, сума якої за кожен людино-день становить 14,77 грн.

Заява на отримання компенсації подається щомісячно не пізніше ніж протягом п’яти днів з дня закінчення звітного місяця, у паперовій формі  до відділу соціального захисту Гурівської сільської ради.

            Станом на 25 липня 2022 року, подані заяви по селу Бокове та селу Гурівка. Відшкодування коштів за заявами проводиться з Державного бюджету та з Міжнародних фондів.  Також доводимо до відома, що сума коштів за програмою “Прихисток” не включається до сукупного доходу домогосподарств при призначенні житлової субсидії на опалювальний сезон 2022/20223 роки.

             Відтак, закликаємо мешканців Гурівської  територіальної громади не залишатись осторонь чужої біди і, за можливості, розмістити у себе осіб, які в зв’язку з активними бойовими діями змушені покинути своє постійне місце проживання та шукати прихистку на території нашої громади.

 

Начальник відділу соціального захисту

та охорони здоров’я Гурівської сільської ради                                                                                     Олена Козуб

Фото без опису