Виїзний рейд робочою групою з питань легалізації заробітної плати і зайнятості населення при Гурівській сільській раді

  • 359

Відповідно до чинного трудового законодавства, укладення трудового договору та запис у трудовій книжці захищають найманого працівника у разі порушення його прав, а саме: якщо роботодавець затримує виплату заробітної плати, відмовляється оплатити виконану роботу, не додержується інших своїх зобов’язань.

Відсутність офіційно оформлених трудових відносин між роботодавцем і працівником означає, що працівник не має всіх вище перелічених гарантій.

Для підтримки внутрішньо переміщених осіб на території України, Постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331, уряд запровадив Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Долинська районна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості активно працює в цьому напрямку. Станом на 13.07.2022 р., за допомогою Долинської філії, 22 внутрішньо-переміщених особи знайшли собі роботу.

Послугою компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб скористались 8 роботодавців - юридичні особи та 5 роботодавців - фізичні особи-підприємці.

З метою виявлення неоформлених, належним чином, найманих працівників на підприємствах та у фізичних осіб-підприємців, які здійснюють свою господарську діяльність на території сіла Бокове, 14 липня 2022 року робочою групою з питань легалізації заробітної плати і зайнятості населення при Гурівській сільській раді проведено виїзний рейд.

В ході рейду на деяких підприємствах виявлено працівників, які не мали підтверджуючих документів про своє працевлаштування.

З керівниками підприємств та найманими працівниками проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота щодо недопущення неофіційних трудових відносин між роботодавцями та працівниками, виплати заробітної плати в «конвертах» та нижче законодавчо встановленого розміру.

Керівникам підприємств надано терміни для укладання трудових договорів з виявленими незареєстрованими найманими працівниками згідно чинного законодавства та надання підтверджуючих документів про їх працевлаштування.

Виїзні рейди робочої групи з питань легалізації заробітної плати будуть здійснюватися і надалі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Інші новини

Всі новини