Які зміни відбулися у законодавстві щодо організації громадських робіт?

  • 173

Постановою Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 716  внесено зміни до Порядку організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 № 175 (із змінами). Постанова № 716 набрала чинності 28 червня 2022 року.

Вказаними змінами, зокрема, визначено, що у період воєнного стану організація громадських робіт здійснюється військовими чи місцевими адміністраціями, виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад за участю центрів зайнятості.

До виконання громадських робіт насамперед залучаються зареєстровані безробітні, яким не знайдено підходящу роботу

До організації таких робіт на добровільних засадах залучаються роботодавці. Зазначені органи влади визначають види робіт, роботодавців або громадські організації чи організації та установи, що залучають до своєї діяльності волонтерів, за участю яких планується організація громадських робіт.

Примітка. Ознайомитися із текстом постанови № 716 можна за посиланням https://cutt.ly/HK70w2c

Якщо у вас виникають питання, пов'язані зі сферою зайнятості, звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, що розміщені тут https://cutt.ly/oJ8G2q9

Крім того, пропонуємо доєднатися до чат-боту державної служби зайнятості у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot