До уваги роботодавців! Затверджено нову звітність за формою № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)»

  • 214

 

Доводимо до вашого відома, що Відповідно до наказу Міністерства економіки України від 12 квітня 2022 року N 827-22 затверджено оновлену форму звітності          № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» та порядок її подання.

Новий Порядок подання форми звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» передбачає, що роботодавець подаватиме форму № 3-ПН не пізніше, ніж через три робочі дні з дати відкриття вакансії, до базового центру зайнятості або філії міжрегіонального/регіонального центру зайнятості (далі – Центр зайнятості).   

Форма N 3-ПН може подаватися роботодавцем в електронній формі                   (з накладенням чи без накладення електронного підпису або печатки, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів) або в паперовій формі                    (із засвідченням підписом керівника / фізичної особи - підприємця або уповноваженої ним(нею) особи).

Форма № 3-ПН складається:  з таблиці «Основні дані про вакансію(ї)»,              де відображають загальну інформацію про вакансії;  з додатку до Інформації про попит на робочу силу (вакансії) - детальних відомостей про вакансію.                           У доопрацьованій формі таблиці є нова графа «Спосіб укомплектування вакансії(й)» - за сприяння Державної служби зайнятості або підприємством самостійно. 

Документ набирає чинності через один місяць з дня його офіційного опублікування. Наказ опубліковано в «Офіційному віснику» № 44 від 07.06.2022 р. Таким чином, нова форма 3-ПН набирає чинності з 07 липня 2022 року. З цієї ж дати втрачає чинність форма звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)», затверджена наказом Мінсоцполітики від 31.05.2013 № 316. 

Більш детальну інформацію можна отримати у Центрі зайнятості за місцем Вашого перебування.

 

 

Марина СОЛОВЙОВА, директор Долинської районної філії                                     

Фото без опису