День Європи

  • 532

В Україні День Європи відзначається у третю суботу травня як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

Цьогоріч День Європи в Україні — особливий. Ми зустрічаємо його в умовах війни. Під час Революції Гідності прапори Європейського Союзу майоріли на наших барикадах поруч з національними синьо-жовтими прапорами. Нині прапори України і ЄС як символ нашого європейського вибору знаходяться поряд на українських блокпостах на лінії фронту. Українці висловлюють подяку Європейському Союзу за підтримку та допомогу в боротьбі з російськими окупантами. Сподіваємося, що незабаром Україна стане повноправним членом ЄС. Тому що Україна — це завжди Європа!

Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України — вона починається в серці кожного українця. І ми по праву вважаємо себе членами великої європейської родини.

Фото без опису