День пам'яті Чорнобильської трагедії

  • 636

Щороку, 26 квітня вся Україна неначе завмирає… Люди пригадують 1986 рік і страшну аварію на Чорнобильській АЕС. Цього дня вшановують героїзм працівників ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків – всіх, хто брав участь у ліквідації наслідків цієї техногенно-екологічної катастрофи сучасності.

Чорнобиль – це незагоєна рана, не лише наша особиста, а й загальнолюдська, це страшний урок всьому людству. Аварія на ЧАЕС визнана світовим співтовариством як найбільша техногенна катастрофа в історії людства. ООН встановила 26 квітня Міжнародним днем пам`яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Але хоча світ і підтримує нас у ліквідації наслідків Чорнобильської аварії, основний, найважчий тягар залишається на плечах України.

Сьогодні, 26 квітня 2022 року вшанувати пам’ять ліквідаторів та згадати трагічні події прийшли ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, родичі загиблих ліквідаторів, заступник сільського голови Юрій Ківшик, представники апарату сільської ради, небайдужі жителі.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять тих учасників ліквідації, які врятували світ ціною власного життя. У цю скорботну мить кожен подумки дякував усім, хто ризикуючи власним здоров’ям, ліквідовував наслідки аварії, відроджував і нині відроджує нове життя на обпаленій радіацією землі.

По завершенню мітингу всі учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Інші новини

Всі новини