Допомога внутрішньо переміщеним особам

  • 233

Фото без опису

            Внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої 24 лютого 2022 значна кількість постраждалих людей були вимушені покинути свої домівки  та переміститись у інші регіони України.

         13 березня постановою Кабінету Міністрів України № 269 “Про внесення змін до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб” оновлено вищезазначений Порядок. Тепер статус внутрішньо переміщеної особи можуть отримати громадяни України, котрі станом на 24 лютого 2022 року постійно проживали в регіонах, де відбулися активні бойові дії, перелік яких затверджено розпорядженням КМУ від                        06 березня 2022 року № 204 та змушені були змінити місце свого проживання унаслідок таких дій. У період дії воєнного стану для отримання довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи потрібно звернутися до уповноваженої особи  виконавчого органу сільської , селищної, міської ради або центру надання адміністративних послуг.

       Внутрішньо переміщенні особи, які зупинилися на території Гурівської сільської ради можуть отримати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи в відділі соціального захисту та охорони здоров’я Гурівської сільської ради, яка знаходиться за адресою: вул. Миру, 2А с. Гурівка, Долинський район, Кіровоградської області. Уповноважена особа приймає рішення та видає довідку внутрішньо переміщеній особі і реєструє заяву з формуванням електронної справи з використанням інформаційних систем Мінсоцполітики для включення інформації про внутрішньо переміщену особу до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

       Кабінетом Міністрів України затверджено Постанову від 20 березня                   2022 року № 332 “ Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам”, затверджено Порядок надання допомоги  внутрішньо переміщеним особам, які були змушені покинути свої домівки та переміститись у інші регіони України. Допомога надається щомісячно з місяця звернення на період введення воєнного стану та одного місяця після  його припинення чи скасування на кожну внутрішньо переміщену особу, відомості про яку включено до Єдиної інформаційної бази даних внутрішньо переміщених осіб, у таких розмірах: для осіб з інвалідністю та дітей - 3000,00 грн; для інших осіб               - 2000,00грн., для отримання допомоги потрібно подати заяву.

         Для отримання даної допомоги потрібно подати заяву про надання допомоги на  проживання  внутрішньо переміщеним особам,  до відділу соціального захисту та охорони здоров’я Гурівської сільської ради або до діловода старостинського округу на території якої Ви зупинилися та проживаєте.

      

 

 

Начальник відділу соціального

захисту та охорони здоров‘я

Гурівської сільської ради                                                                Олена Козуб