Виїзний рейд робочою групою з питань легалізації заробітної плати і зайнятості населення на території сіл Братолюбівка, Дубровине та Варварівка

  • 832

Відповідно до чинного трудового законодавства, укладення трудового договору та запис у трудовій книжці захищають найманого працівника у разі порушення його прав, а саме: якщо роботодавець затримує виплату заробітної плати, відмовляється оплатити виконану роботу, не додержується інших своїх зобов’язань. Відсутність офіційно оформлених трудових відносин між роботодавцем і працівником означає, що працівник не має всіх вище перелічених гарантій.

З метою виявлення неоформлених належним чином найманих працівників на підприємствах та у фізичних осіб-підприємців, 21 грудня 2021 року, робочою групою з питань легалізації заробітної плати і зайнятості населення при Гурівській сільській раді проведено виїзний рейд на території сіл Братолюбівка, Дубровине та Варварівка.

В ході рейду, на деяких підприємствах виявлено працівників, які не мали підтверджуючих документів про своє працевлаштування.

Керівникам підприємств надано терміни для укладання належним чином трудових договорів з виявленими незареєстрованими найманими працівниками та надання підтверджуючих документів про їх працевлаштування.

Членами робочої групи проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота щодо недопущення неофіційних трудових відносин між роботодавцями та працівниками, виплати заробітної плати в «конвертах» та нижче законодавчо встановленого розміру.

Виїзні рейди робочої групи з питань легалізації заробітної плати будуть здійснюватися і надалі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису