До уваги роботодавців!

  • 291

 

Нагадуємо Вам, що наказом Міністерства соціальної політики від 16.05.2013 року № 271 затверджено Порядок надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (далі – Порядок № 271).

Так, п. 2.5 Порядку № 271 визначено, що роботодавці щороку,              не пізніше 01 лютого після звітного року, подають центру зайнятості інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Важливо! Надання інформації про зайнятість і працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню поширюється на підприємства, установи та організації з чисельністю штатних працівників від 8 осіб (п. 1.3 Порядку № 271). Виключення становлять фізичні особи – підприємці, на яких дані вимоги не поширюються.

Роботодавці самостійно розраховують квоту з урахуванням чисельності громадян, які на умовах повної зайнятості вже працюють у роботодавця і належать до таких, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (крім осіб з інвалідністю).

Так, роботодавці повинні виконувати нормативи працевлаштування, визначені ст. 14 Закону України «Про зайнятість населення» (далі – Закон) (крім осіб з інвалідністю), у розмірі:

  • 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік для підприємств, установ та організацій з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб;
  • не менше однієї особи у середньообліковій чисельності штатних працівників для працевлаштування осіб, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до ст. 26 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" залишилося 10 і менше років, підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб.

Зверніть увагу! Згідно частини  2 статті 53 Закону у разі невиконання роботодавцем протягом звітного року встановленої квоти для працевлаштування з нього стягується штраф за кожну необґрунтовану відмову у працевлаштуванні таких осіб у межах відповідної квоти у двократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення.

 

Для додаткової інформації звертайтесь:

Долинська районна філія Кіровоградського ОЦЗ,

вул. Центральна, 153, кабінет № 9, сектор взаємодії з роботодавцями              або за телефонами (05234) 2-07-62, (05234) 2-05-64.