Чи може бути укладений трудовий договір з іноземцем у формі контракту?

  • 652

                                                                      Застосування праці іноземців

 

Статтею 21 Кодексу законів про працю України визначено, що особливою формою трудового договору є контракт, в якому строк його дії, права, обов’язки і відповідальність сторін (у тому числі матеріальна), умови матеріального забезпечення та організації праці працівника, умови розірвання договору, в тому числі дострокового, можуть встановлюватися угодою сторін. Сфера застосування контракту визначається законами України.

Відповідно до частини 4 статті 42-7 Закону України “Про зайнятість населення”, роботодавець зобов’язаний укласти з іноземцем трудовий договір (контракт) не пізніш як за 90 календарних днів з дати видачі дозволу та у десятиденний строк після укладення трудового договору (контракту) надати його копію, засвідчену роботодавцем, регіональному центру зайнятості.

Враховуючи вказане, роботодавець може укласти з іноземцем, що працює на підставі виданого дозволу, трудовий договір у формі контракту.

З окремими роз’ясненнями щодо укладення контракту є можливість ознайомитись на вебсторінці Держпраці (“Запитання-відповіді” – “Законодавство про працю” – “Трудові відносини” – “Трудовий договір”).

Детальніше за посиланням: https://dsp.gov.ua/faq/

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості