Співпраця з ОТГ у сфері зайнятості: окреслені шляхи на досягнення спільних цілей в дії

  • 1001

Фото без опису

Ще на початку грудня минулого року Долинська районна філія обласного центру зайнятості та Гурівська сільська територіальна громада підписали угоду про співпрацю, яка має на меті об’єднання зусиль та спільні дії у сфері сприяння зайнятості населення, а також створення нових робочих місць на території територіальної громади.

«Хочу зазначити, угода в дії. Рік пролетів швидко, проте завдяки виконавчому комітетові, апарату сільської ради, депутатському корпусу та сільському голові Анатолію Склярчуку роботи зроблено чимало», – з оптимізмом говорить директорка районної філії Марина Соловйова.

За поточний рік у Гурівській  громаді створені комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг» та комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги Гурівської сільської ради». Укомплектування новостворених закладів здійснювалося за сприяння служби зайнятості. Загалом сьогодні тут працює більше 30 місцевих мешканців.

Слід наголосити, що у Гурівській сільській територіальній громаді всі добре знають один одного та живуть за принципом взаємодопомоги: знають, хто потребує підтримки та чим можна допомогти тим, хто опинився у складних життєвих обставинах.

Тож з метою проведення соціальної роботи та надання соціальних послуг особам чи сім’ям, які належать до вразливих груп населення та перебувають у складних життєвих обставинах, організовувалися громадські роботи за участі безробітних громадян. Лише на ці роботи з місцевого бюджету на 2021 рік було виділено 450 тис. грн.

Безробітні, які були спрямовані на громадські роботи, здійснювали догляд та надання допомоги людям похилого віку й особам з інвалідністю, надавали допомогу ветеранам, дітям війни, сім’ям учасників антитерористичної операції тощо. Серед іншого займалися благоустроєм присадибних ділянок ветеранів, допомагали впорядковувати клумби та прибудинкові земельні ділянки, засаджували городину, а також виконували інші види некваліфікованих робіт.

Варто зауважити, що окреслені шляхи досягнення спільних цілей в дії: спільно доводиться вирішувати низку важливих питань, які стосуються подолання безробіття на селі, створення нових робочих місць, оформлення легальних трудових відносин, розвиток малого підприємництва в сільській місцевості, можливостей залучення мешканців громад до тимчасової зайнятості тощо.

Сподіваємось на продовження такого партнерства, адже зайнятість сільського населення  – одна з актуальних проблем, де всі ми добре розуміємо, що якщо людина має роботу, це відображається на добробуті її сім’ї, а отже і на розвитку громади загалом.

Тож, з нагоди професійного свята – Дня місцевого самоврядування, яке відзначається в Україні 7 грудня, висловлюємо подяку всім працівникам Гурівської сільської ради, її структурних підрозділів, депутатському корпусу за самовіддану працю на благо розвитку територіальної громади. Бажаємо міцного здоров’я, наснаги, витримки та оптимізму. Нехай ваша професійність та досвід, а також творче ставлення до виконання своїх обов’язків сприяють розбудові та розвитку Гурівської громади!

 

Долинська районна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості