Ефективна зайнятість мешканців громади: у Гурівці обговорили питання укомплектування нових робочих місць

  • 254

Днями фахівці Долинської районної філії обласного центру зайнятості провели робочу зустріч з директором новоствореного підприємства – Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Гурівської сільської ради» Сергієм Соколенко за участі інспектора з кадрів Аліни Шкарупи та головного бухгалтера Ніни Євсович.

Основна мета зустрічі – укомплектування новоствореного закладу, який є первинною ланкою надання медичної допомоги населенню Гурівської об’єднаної територіальної громади.

«Відповідно до покладених завдань центр забезпечує надання населенню первинної медичної допомоги, проводить вакцинацію проти COVID-19, здійснює контроль за наступністю та послідовністю медичного обстеження, лікування та реабілітації пацієнтів відповідно до медичного маршруту пацієнта. Наразі закладу необхідна допомога в укомплектуванні нових робочих місць», – повідомив керівник С. Соколенко.

Сторони розглянули перспективні потреби підприємства у кадрах, а також окреслили подальші шляхи взаємодії щодо укомплектування нових робочих місць.

С. Соколенко наголосив, що ввірене йому підприємство, як і інші підприємства, які  мають потребу в якісному підборі співробітників, вирішує це питання для себе по-різному. «Для себе ми однозначно вирішили здійснювати добір працівників зі службою зайнятості, адже саме за її допомогою підприємство вже укомплектувало вакансію головного бухгалтера та інспектора з кадрів. Ними стали колишні безробітні. Наші сподівання виправдані», – повідомив керівник.

У свою чергу, фахівчиня районної філії Ольга Зінов’єва повідомила, що служба зайнятості надає широкий спектр послуг і застосовує вагомі стимули для роботодавців при працевлаштуванні безробітних мешканців, зокрема із застосуванням елементів рекрутингу.

«Роботодавець був і залишається незмінним клієнтом служби зайнятості. Тому фахівці районної філії особливу увагу приділяють налагодженню партнерських стосунків з новоутвореними роботодавцями і наданню дієвої допомоги в укомплектуванні вільних та новостворених робочих місць», – повідомила О. Зінов’єва.

Підводячи підсумки зустрічі, сторони висловили сподівання на тісну співпрацю у напрямку укомплектування нових робочих місць, легалізації праці найманих працівників та дотримання гарантій зайнятості.

 

О. Зінов’єва, провідного фахівця сектору взаємодії з роботодавцями Долинської районної філії обласного центру зайнятості