Пільги учасникам бойових дій

  • 265

Фото без опису

Пільги учасникам бойових дій можуть визначатися одночасно кількома законами. Наприклад, якщо особа є військовослужбовцем та отримувала статус УБД ( учасник бойових дій), то певні пільги визначаються законами України ”Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, “Про боротьбу з тероризмом”. Якщо виникають колізії між законами, особа може за  власним бажанням обрати, положеннями якого з названих вище законів користуватися для отримання пільг. Крім того, додаткові або підвищені пільги можуть бути передбачені актами місцевих органів влади.

Оформлення та надання встановлених законодавством пільг та компенсацій учасникам бойових дій/бійцям АТО покладено на: органи соціального захисту населення, військові комісаріати, підприємства, установи та організації відповідно до їх компетенції.

Пільги щодо плати за житло, комунальні послуги та паливо надаються учасникам бойових дій та членам їх сімей, що проживають разом з ними, незалежно від виду житла чи форми власності на нього.

75% - знижка на квартплату;

75% - знижка плати за житлово - комунальні послуги;

75% - знижка вартості палива ( в межах норм, встановлених для продажу населенню, для осіб, які проживають у будинках, що не мають центрального опалення) і скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах середніх норм споживання.

Для оформлення пільг потрібно подати пакет документів: копія посвідчення учасника бойових дій; копія паспорта; копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера; довідка про склад сім‘ї, копії свідоцтв про народження неповнолітніх дітей пільговика.

 

 

 

 

Начальник відділу соціального

захисту та охорони здоров‘я

Гурівської сільської ради                                                        Олена КОЗУБ