З 1 травня призначення житлових субсидій на наступний період відбуватиметься за новим порядком

  • 578

Фото без опису

З  1 травня 2021 року призначення житлової субсидії здійснюється за новим порядком. Призначення житлової субсидії  домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, буде проводитися без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія: надавалася у безготівковій формі (необхідно надати дані для виплати коштів у готівковій формі), була призначена за фактичним місцем проживання особам (оренда житлових приміщень), для підтвердження місце фактичного проживання, була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації .

Починаючи з травня переглянутий підхід до врахування майнового стану, зокрема під час призначення житлових субсидій враховуватимуть  отримані доходи від депозитів, дивіденди від цінних паперів тощо, скасовано діяльність та повноваження комісій, утворених місцевими органами влади, щодо прийняття рішення про призначення житлових субсидій в окремих випадках.

Посилені вимоги під час призначення житлової субсидії у частині здійснення одноразових вартісних покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій з купівлі іноземної  валюти, банківських металів, перетину кордону.

 Вводяться нові правила щодо тих, кому субсидія призначатися не буде: якщо хтось має на депозитному рахунку в банку понад 100 тисяч гривен, здійснив вартісну покупку або валюту одноразово на суму понад 50 тисяч гривень, перебував за кордоном безперервно понад 60 днів, не навчався, не працював і не мав офіційного статусу безробітного, має заборгованість з оплати комунальних послуг понад 3 місяці  або заборгованість по  аліментах.

Прийом документів для  призначення житлової субсидії за новим порядком  проводиться у діловодів Гурівської сільської ради.

 

 

Начальник відділу соціального

захисту та охорони здоров‘я  

Гурівської сільської ради                                                                                      Олена КОЗУБ