Безробітні Кіровоградщини допомагали наводити лад у садибах ветеранів та дітей війни Гурівської ОТГ

  • 472

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

У Гурівській сільській об’єднаній територіальній громаді всі добре знають один одного та живуть за принципом взаємодопомоги: знають, хто потребує підтримки та чим можна допомогти тим, хто опинився у складних життєвих обставинах.

 Напередодні відзначення 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, органами місцевого самоврядування було прийнято рішення організувати громадські роботи за участі безробітних з метою надання допомоги ветеранам та дітям війни, які мешкають на території громади.

«Усі ці люди поважного віку. На жаль, наші ветерани та діти війни, здебільшого, одинокі. Не всі вони охоплені соціальними працівниками, тому теж потребують допомоги по господарству та у побуті. Це люди, які пройшли через тяжкі випробування долі та заслуговують на краще життя», – зазначає голова Гурівської громади Анатолій Склярчук.

Тож, безробітні, які були спрямовані на громадські роботи, займалися благоустроєм присадибних ділянок ветеранів, допомагали впорядковувати клумби та прибудинкові земельні ділянки, засаджували городину, а також виконували інші види некваліфікованих робіт.

«Під час відвідування учасників громадських робіт та їхніх підопічних, ми почули щирі слова вдячності на адресу як самих безробітних, так і органів місцевого самоврядування. Усі слова вдячності були сказані зі сльозами на очах, оскільки усі наші особи похилого віку, інколи, потребують не лише сторонньої допомоги, а й простого спілкування», – розповідає А. Склярчук.

Слід наголосити, що заходи спрямовані на допомогу ветеранам та дітям війни триватимуть на території громади до кінця травня.

 

Долинська районна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості