В селі Гурівка повністю відремонтовано пам'ятник біля Братської могили

  • 608

Приведення в порядок пам’ятників полеглим під час Другої світової війни – це та мінімальна повага, яку ми можемо проявити до ветеранів.

11 березня 1944 року частинами 89 гвардійської мотострілкової дивізії,  73-ї, 223-ї стрілецьких дивізії 2-го Українського фронту було визволено село Гурівку від німецько-фашистських загарбників. У боях за село загинуло 32 радянських воїнів, імена 11 воїнів відомі, 21 – невідомі. 
У 1957 році біля Братської могили радянських воїнів, згідно рішення Гурівської сільської ради (1956 рік) споруджено пам’ятник, виготовлений Одеським художньо-виробничим комбінатом на замовлення.

Рішенням виконкому Кіровоградської обласної ради депутатів трудящих №404 від 17.09.1969 року об’єкт взято на державний облік та визначено категорію пам’ятки культури.
Реконструкції проводились у 1975 та 1993 роках.

Останні роки об’єкт знаходився у аварійному стані, але з ініціативи Гурівської сільської ради та підтримки місцевих жителів до 9 травня 2021 року повністю відремонтований.

Дякуємо за матеріальну підтримку ФГ «Хлібороб» – Ользі Гаращенко, ФГ «Коновальчуки» – Сергію Коновальчуку, ФОП Гуренко С.В., Сергію Ковальчику, Анатолію Мішуровському, Сергію Диновському, а також за допомогу з благоустрою території біля пам’ятнику: Олександру Ковалю, Галині Квартюк, Віталію Ківшику, Надії Великій, Сергію Великому, Олені та Степану Кривонос, Віктору Великому, Світлані Ярошенко, Лілії Саєнко, Тетяні Веденяпіній, Віталію Коновальчуку, Сергію Потеєву, працівникам будинку культури, бібліотеки, школи, Гурівської амбулаторії, місцевої пожежної команди та апарату сільської ради та усім небайдужим жителям Гурівки.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису