День Європи в Україні

  • 684

Фото без опису

Щороку у травні Україна та Євросоюз відзначають День Європи.

Це один з ключових символів, який разом свідчить про спільні цінності, що об'єднали європейські країни у Європейський союз.

Україна є частиною європейської спільноти - географічно, ціннісно, ментально!

Стратегічний курс, який обрала наша країна - інтегруватися до Європейського союзу політично, ставши членом ЄС.

Цей курс закріплений в нашій Конституції, цей курс захищений кожним українським воїном: Небесної сотні, захисників України на Донбасі, усіх хто боровся і бореться за свободу нашої країни.

День Європи - нагода згадати, що бути європейцем - це передусім мислити як європеєць, поважати цінності свободи, демократії, гідності. Це те, що відрізняє вільну країну від авторитарної країни.

Україна та українці визначилися зі своїми світоглядними орієнтирами.

Ми прагнемо свободи, рівності, демократії і щодня будуємо свою європейську країну шляхом послідовних та невідворотних реформ. Так, щоб залишити в минулому тоталітарні звичаї радянських часів, планову економіку з її нерівністю і нечесною конкуренцією на всіх рівнях.

Цього року ми не просто відзначаємо День Європи, а цілий тиждень будемо згадувати що означає бути українцем і водночас бути європейцем.

Протягом тижня по усій країні буде тривати онлайн марафон, де кожен зможе поділитися власною історією про те, як змінюється наша країна і як вона стає ближчою до ЄС.

Якщо ти з повагою ставишся до власної гідності, поважаєш людей, піклуєшся про знайомих і не знайомих людей, дотримуючись вимог карантину, не знімаючи маски у публічних місцях. Якщо ти оберігаєш довкілля, дбаєш про чистоту власного дому, району, міста, краю чи селища, якщо прибираєш за домашнім улюбленцем на прогулянці, користуєшся енергозберігаючими технологіями, чесно працюєш, платиш податки, дбайливо ставишся до природи і тварин - ти європеєць.

Нас багато і щодня стає більше, тому що Україна - це європейська країна.

Ми європейці, бо ми Українці. Україна - це Європа. Європа - це МИ!

З днем Європи, Україно!

Інші новини

Всі новини