Звернення сільського голови Гурівської громади до 35-х роковин Чорнобильської трагедії

  • 775

Шановні ліквідатори аварії Чорнобильської атомної електростанції, члени ваших родин та  вдови померлих ліквідаторів!

Дорогі друзі!  Земляки!

Вже 35 років ми несемо у серцях і душах біль, завданий нищівною катастрофою на Чорнобильській АЕС – найбільшою та найжахливішою за всю історію людства техногенною аварією.

Сувора і трагічна реальність, яка настала після вибуху на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС, призвела до іншого сприйняття світу, тому що такої техногенно-екологічної катастрофи людство ще не знало.

Чорнобиль став чорною міткою на століття й тисячоліття.

Час летить швидко.

І хоча вже 35 років минуло з тих пір, але Чорнобильська трагедія для нашого народу до цього часу залишається болючою  раною.

Ми безмежно вдячні Вам – ліквідаторам аварії, за врятовані мільйони життів, ми ніколи не забудемо тих, кого з нами немає поряд, тих, хто не вагаючись взяв участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Адже без Вашої мужності і відваги катастрофа могла бути набагато масштабнішою.

У Гурівській територіальній громаді станом на сьогодні проживає 29 ліквідаторів, які боролися з вибухом починаючи з перших годин.

Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС нашої територіальної громади, які 35 років тому, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду всім нам, нашим дітям…

Нехай ніколи не повториться жах тієї масштабної техногенної катастрофи, нехай залишиться тільки пам’ять про ті моторошні події, яка навчить нас цінувати нашу Землю, природу, мир, спокій та людське життя.

Щиро бажаю вам та вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра та  злагоди.

Хай завжди поруч з Вами буде людська вдячність, повага та турбота за Вашу відданість та мужність!

З повагою                                                                                       Анатолій СКЛЯРЧУК