Старшокласники Гурівської сільської ради обговорили професії майбутнього

  • 380

Фото без опису

         Нещодавно, у рамках декади профорієнтації молоді «Погляд у майбутнє» для учнів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів Гурівської сільської ради в онлайн режимі фахівцями Долинської районної філії обласного центру зайнятості проведено  профорієнтаційний урок-семінар.

          З  використанням відеороликів «Професії майбутнього» школярі побачили, як розвиток інформаційних, цифрових та інших технологій впливає на виникнення нових професій. Мали можливість ознайомитись з сучасними тенденціями на світовому і національному ринках праці, з професіями майбутнього та основними передумовами успішної кар’єри.

          Розглянули й  основні правила і помилки у виборі професії, класифікацію професій та як практично використовувати формулу вибору професії «Хочу. Можу.Треба».

          Цікавою інформацією для школярів була про можливості профдіагностичного комплексу «Веб-базова платформа для  он-лайн профорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа». Під час бесіди присутні мали змогу не тільки ознайомитися з можливостями платформи, дізнатися, яким чином можливо скористатися послугами профорієнтаційного консультування, а й зареєструватися для проходження тестування.

          Наголошувалося, що однією з найбільших переваг платформи, є можливість проводити профорієнтаційне консультування дистанційно, у зручній для себе атмосфері та отримати комплексний звіт, який допоможе зробити важливий вибір щодо майбутньої професійної діяльності.

   

С. Щербіна, провідний фахівець з питань зайнятості Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості