Двомісячник по благоустрою та озелененню підвідомчої території громади

  • 749

Шановні жителі Гурівської громади!

Виконавчим комітетом Гурівської сільської ради 18 березня 2021 року прийнято рішення «Про проведення двомісячника по благоустрою та озелененню підвідомчої території» (https://rada.info/upload/users_files/04365661/docs/5957a49707bbb470a962a03b6bbe24e5.doc) 
Сільська рада закликає Вас до поважного ставлення до навколишнього середовища наших населених пунктів, цивілізованого поводження з сміттям та дотримання правил благоустрою!


Фото без опису


З приходом весни свідомі мешканці громади починають прибирання своїх дворів та придворових ділянок. Деякі з них, на жаль, чомусь забувають про спеціально визначені місця для вивозу сміття. Тому в селах громади існує проблема з великою кількістю стихійних сміттєзвалищ. Тих, хто вивозить сміття в лісосмуги, пустирі, в’їзди до сіл, не меншає. Їх не турбують ні вигляд населеного пункту, ні можливість виникнення і розповсюдження небезпечних інфекцій, їм не соромно!
За сміття на придворовій, прилеглій території, за розміщення на них будівельних матеріалів, згідно ст. 10, ст. 16 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», правил з благоустрою, ст.152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів», на порушників складатимуть адмінпротоколи для направлення їх на розгляд адміністративної комісії сільської ради з послідуючим накладанням штрафів.
Адмінкомісією сільської ради будуть здійснюватися обходи територій сіл з метою виявлення порушень правил благоустрою та покарання винних у цьому.
За установами, організаціями, підприємствами всіх форм власності закріплені прилеглі території. Прилегла територія повинна утримуватись згідно правил благоустрою і тут необхідно виконувати комплекс заходів з благоустрою: 

  • прибирання сміття, чистка тротуарного покриття від трави, бруду;
  • догляд за клумбами та газонами, утримування кущів та дерев у належному стані, своєчасний покіс трави, ліквідація карантинних бур’янів, тощо.

Прилегла територія підприємств торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування – це  територія в радіусі 15 метрів від об’єкту або територія до упору в територію іншого об’єкту. Прилегла територія установи, організації, підприємства, індивідуального приватного будинку – територія в довжину - в межах їх ділянок, в ширину - до середини вулиці.
Не залишайтесь байдужими до наших з Вами спільних проблем!

Зробимо спільно територію нашої громади чистою, охайною, привабливою!

З повагою

Cільський голова                                                                                           Анатолій СКЛЯРЧУК