На Долинщині відбулося засідання щодо пришвидшення повернення безробітних до трудової діяльності

  • 309

Фото без описуФото без опису

Пришвидшення повернення безробітних до трудової діяльності та зменшення тривалості пошуку роботи ними є одними з основних напрямків співпраці державної служби зайнятості та органу місцевого самоврядування з реалізації державної політики зайнятості на території Гурівської сільської територіальної громади.

Днями в приміщенні Гурівської сільської ради відбулося виїзне засідання комісії із запобігання довготривалому безробіттю Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості за участі заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Юрія Ківшика. На засідання комісії були запрошені безробітні, які проживають на території громади та тривалий час перебувають на обліку в службі зайнятості.

Метою проведення таких засідань є зменшення тривалості пошуку роботи, пришвидшення повернення безробітних до трудової діяльності та залучення їх до активних програм зайнятості.

Під час проведення засідання комісії було обговорено проблемні питання та перешкоди, які виникають у безробітних при працевлаштуванні, їхні подальші дії з активного пошуку роботи та перспективи. Безробітних ознайомлено з ситуацією на ринку праці та актуальними вакансіями. Комісія розглянула роботу кар’єрних радників філії на предмет повноти вжитих заходів щодо працевлаштування 7 безробітних.

За результатами проведеної роботи одній особі було запропоновано звернутись до представника роботодавця ТОВ «Спецпромремонт» з метою працевлаштування. Щодо ще однієї особи вирішується питання направлення на професійне навчання з подальшим працевлаштуванням.

Усім присутнім було наголошено на необхідності активізації зусиль щодо пошуку роботи.

 

Долинська районна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості