Допомога одиноким пристарілим – одне з першочергових завдань ОТГ

  • 1585

Майже 10 років Марія Вікторівна Гішпель працювала соціальним робітником у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Долинського району.

У зв'язку з реформуванням органів влади та їх структурних підрозділів, 15 працівників, які обслуговували жителів новоствореної Гурівської сільської громади, були вивільнені.

Серед працівників, які по допомогу у пошуку роботи звернулися до Долинської районної філії обласного центру зайнятості, – Марія Гішпель.

На момент звернення підходящої роботи для жінки не було. Та в той час, задля  підтримки осіб похилого віку та інвалідам голова Гурівської сільської територіальної громади Анатолій Склярчук звернувся до районної філії з намірами організувати громадські роботи у напрямку догляду та надання допомоги особам, які потребують сторонньої допомоги. «Всі ми добре розуміємо, що догляд за одинокими пристарілими та непрацездатними громадянами  -  це першочерговий обов'язок, адже це, у свою чергу, сприяє становленню новоствореної сільської громади», - підкреслює Анатолій Склярчук.

Як запевнив Гурівський сільський голова, створення Центру надання соціальних послуг на території Гурівської територіальної громади на часі. «Сьогодні безробітних ми візьмемо як тимчасових працівників. Але незабаром наші соціальні робітники матимуть постійну роботу», - підкреслив А. Склярчук.

Під час спілкування безробітної з кар'єрним радником, неозброєним оком було помітно, що вона вболіває за своїх підопічних, якими опікувалася  на попередньому місці роботи, і хотіла б знайти таку ж роботу. З її слів, допомога людям – це її покликання.

Тому Марії Вікторівні запропоновано взяти участь у громадських роботах. Відповідь була однозначно позитивною, адже вона добре розуміла, що ці люди не можуть залишитись напризволяще, а ще ця робота їй до душі.

Її  працю високо цінують підопічні. Зі слів її підопічної Поліни Іванівни, вчителя з 50-річним стажем, без Марії Вікторівни вона б не впоралась. Поліна Іванівна проживає сама, пересувається за допомогою інвалідного візка, тому багато в чому обмежена.

Зі слів А. Склярчука, представники виконавчого комітету також відвідують одиноких громадян,  спілкуються з учасниками громадських робіт. Висновок один - даний напрямок громадських робіт має велике значення в період становлення та розвитку Гурівської територіальної громади.

 

Вікторія Ільченко, провідний фахівець з питань зайнятості

сектору взаємодії з роботодавцями

відділу надання соціальних послуг Долинської районної філії