Близько 50 одиноких пристарілих охоплені допомогою безробітних

  • 765

Фото без описуФото без опису

Доброзичлива увага завжди потрібна людям, обділеним долею та увагою. Зуміти відчути біль нужденних як власний, простягнути руку тим, хто опинився у скруті, хто страждає від хвороби, можуть тільки люди з добрим, чуйним серцем.

«Добро – це основа світу, і саме ми покликані творити це добро, робити все для того, аби жоден мешканець громади не був залишений поза увагою, особливо одинокі та пристарілі жителі громади», – так вважає голова Гурівської сільської ради Анатолій Склярчук.

Саме тому, рішенням Гурівської сільської ради до переліку громадських робіт на 2021 рік, серед пріоритетних напрямків визначено надання допомоги особам похилого віку, громадянам з інвалідністю, дітям-сиротам, учасникам АТО/ООС, а також догляд за хворими в закладах охорони здоров'я та надання їм соціальної допомоги.

Голова громади звернувся до Долинської районної філії з метою організації таких робіт за участі безробітних. Тож, з початку лютого місяця 12 безробітних здійснюють догляд за 48 одинокими пристарілими жителями громади. Вони забезпечують їх продуктами харчування, лікарськими засобами та іншими товарами загального вжитку, а також допомагають оплачувати рахунки, готувати їжу, прибирати тощо.

Безробітні не залишають їх наодинці з проблемами, допомагають вирішити навіть побутові проблеми, а саме головне спілкування.

Позитивний результат зазначеного напряму громадських робіт є очевидним, а тому активна співпраця у даному напрямку продовжиться.

Слід зазначити, що для безробітних громадян участь у таких роботах, насамперед, є важливою й корисною, бо дозволяє зберегти або відновити мотивацію до праці, відчувати себе повноцінним членом суспільства, активізувати свої прагнення до зміни соціального статусу та пошуку постійної зайнятості.