Шановна Гурівська громадо!

  • 372

Фото без опису

Шановна Гурівська громадо!

На кожній із територій нашої громади наразі проводяться організаційні заходи щодо створення структурних підрозділів. До складу громади входить 16 населених пунктів і 7 сільських рад, які на сьогодні реорганізовані.

Вся діяльність Гурівської сільської ради будується планово.

На сьогодні вже створили та функціонують:

• фінансовий відділ;

• відділ освіти, культури, молоді та спорту;

Інші структурні підрозділи апарату в стадії формування. Центр надання адміністративних послуг функціонуватиме на території села Бокове.

Оголошення про проведення конкурсів на заміщення вакантних посад розміщені в засобах масової інформації: в газеті «Провінція» та на офіційному веб-порталі сільської ради http://gurivska.gromada.org.ua/

Станом на сьогодні вже маємо напрацювання:

– Гурівська громада стала переможцем програми «U-LEAD з Європою» у конкурсі для надання підтримки в розробці Стратегії розвитку. Робоча група вже сформована й працює;

– розпочали співпрацю з партнерами Корпусу миру США в Україні щодо проєкту «Розвиток громад». Сподіваємося, що співпраця з іноземними партнерами для нашої громади стане неоціненним досвідом та відкриє нові можливості.

– завдяки прийнятим депутатами Гурівської сільської ради рішенням, з 1 січня 2021 року всі дошкільнята громади, а це 126 дітей, харчуються безкоштовно.

– на базі Братолюбівської сільської бібліотеки створили Центральну публічну бібліотеку, а на базі Гурівського БК – Центральний будинок культури Гурівської сільської ради.

– у приміщенні Братолюбівського будинку культури облаштували зону відпочинку для молоді, а в Братолюбівській школі – тренажерний комплекс. Відремонтували та облаштували дві палати в Братолюбівській амбулаторії, ще в одній палаті ремонт триває. Роботи виконали за спонсорські кошти. Загальна сума допомоги – 200 000 гривень.

– ведуться перемовини із Центром первинної медико-санітарної допомоги міста Долинська щодо врегулювання ситуації з наданням субвенції та визначення справедливого розподілу коштів на утримання закладів охорони здоров’я на території сільської ради;

– у Гурівській сільській лікарській амбулаторії розпочав повноцінно працювати сімейний лікар. Аби інші території також мали сімейних лікарів, активно ведемо роботи в цьому напрямку.

Депутати сільської ради 22 січня рішенням сесії підтримали створення Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг». Питання обслуговування людей поважного віку вирішено, то ж працівники Центру вже надають соціальні послуги.

Коронавірус, дороги, робочі місця, сміття, правопорядок, сервісні служби, робота гуртків для дітей різного направлення…. Те, що найбільше болить сьогодні мешканцям Гурівської громади та вирішення яких проблем є для них пріоритетним, вони вирішували самостійно, пройшовши невелике опитування.

Шановні жителі Гурівської громади, у вирішені ваших питань, проблем чи пропозицій готові вислухати та допомогти. Ми працюємо й розраховуємо на вашу підтримку і допомогу!

Лише спільними зусиллями ми відродимо наші села й відбудуємо сильну та спроможну громаду.