Служба зайнятості та територіальна громада – шлях на вирішення проблем зайнятості

  • 455

Служба зайнятості та територіальна громада – шлях на вирішення проблем зайнятості

 

          Ще на початку грудня Долинська районна філія Кіровоградського обласного центру зайнятості та Гурівська сільська територіальна громада підписали угоду про співпрацю, яка має на меті об’єднати зусилля спільно діяти у сфері сприяння зайнятості населення та створення нових робочих місць на території Територіальної громади, у тому числі шляхом розвитку підприємницької ініціативи.  

          Напередодні, 20 січня 2021 року в приміщенні Гурівської сільської ради відбулась робоча зустріч Гурівського сільського голови Анатолія Склярчука та директорки Долинської районної філії обласного центру зайнятості Марини Соловйової.

          У ході зустрічі сторони розглянули пріоритетні напрямки співпраці в рамках реалізації заходів, передбачених програмою економічного і соціального розвитку Гурівської сільської ради на 2021 рік.

          Сільський голова поділився планами щодо створення комунального підприємства у громаді, проведення робіт з благоустрою території та екологічного захисту навколишнього середовища, проведення робіт у сфері соціального напрямку., та підтвердив, що кошти в обсязі 200,0 тис грн, що передбачені місцевим бюджетом на 2021 рік, будуть направлені на організацію громадських робіт у поточному році.

          Директорка філії у свою чергу подякувала за організацію проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи з місцевими жителями та роботодавцями, в тому числі шляхом використання офіційного сайту Гурівської сільської ради та ознайомила з новими можливостями служби зайнятості у напрямку надання соціальних послуг, зокрема, які надаються в режимі онлайн.

          Питання зайнятості сільського населення на сьогодні є одним із першочергових соціальних завдань, над реалізацією яких системно працюють фахівці служби зайнятості. Тому хотілось сподіватися, що вкладені спільні зусилля працівників служби зайнятості та Гурівської сільської ради  допоможуть зменшити кількість безробітних на її території.