Чи надається фінансова допомога роботодавцям, які працевлаштовують безробітних, що раніше були позбавлені особистої свободи?

  • 112

Так, надається.

На початку нагадаємо, що Законом України “Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей” (набрав чинності 19 листопада 2022 року) були внесені зміни, зокрема, до Закону України “Про зайнятість населення”.

До категорій громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, віднесено осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України. Таку гарантію вони можуть реалізувати після їх звільнення з полону, у разі реєстрації як безробітних у Державній службі зайнятості.

Відповідно до статті 26 Закону України “Про зайнятість населення” роботодавці, що працевлаштовують зареєстрованих безробітних цієї категорії, мають право на фінансову компенсацію.

Компенсація надається якщо:

  • працевлаштування особи має відбутися на строк не менше, ніж на два роки;
  • особа перебуває у статусі зареєстрованого безробітного понад один місяць.

Закон України “Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей”  за посиланням http://surl.li/culav

 Виникають питання, що пов’язані зі сферою зайнятості? Звертайтеся до філій обласного центру зайнятості чи їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування. Контакти тут http://surl.li/emipw  Ми є у Telegram https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградська обласна служба зайнятості